français

The Crip School

Kortrijk
2022


Crip is de trotse geuzennaam voor al wie afwijkt van het normale, het gepaste, het herkenbare.


Aristoteles probeerde er ons ook van te overtuigen dat de dingen een entelechie hebben, iets wat maakt dat iets is wat het is. Iets onveranderlijks dat blijft doorheen alle verandering. Wij hopen dat Dear pigs, geen entelechie noch DNA heeft, maar blijvend veranderd.

Voor Dear pigs, is het werk is nooit af. Het werk is nooit van ons, het werk is steeds publiek en in verandering. En dat is maar goed ook, al willen we liefst in die continue verandering onze plek vinden. Als we mee kunnen schrijven aan een evoluerende samenleving of de vormgeving ervan, willen we dynamieken onderzoeken die inclusief zijn en indien nodig onstabiel zijn om ons ervoor te behouden te berusten in één situatie.

Voor de crip school werkt Dear pigs samen met studenten van Hogeschool VIVES om een bazuin te maken. Geven we zij die moeilijk of anders te verstaan zijn een stem? Of werkt de bazuin omgekeerd en luisten we in stilte als ware het een groot oor?

The Crip School is een originele en artistieke manier om even stil te staan en en dan weer vooruit te gaan. Geen retrospectieve. Integendeel. We kijken naar de toekomst.


In opdracht van Wit.h

In samenwerking met Kunstencentrum Buda, Hogeschool VIVES