français

Quartier Ludiek II

Brussel
2015


Twee gemeenschapsprojecten werden geïnitieerd door de gemeente Vorst. Vanaf het begin van het project kozen Dear pigs ervoor om de kinderen van de Parkschool te betrekken bij het bedenken van de interventie. Samen met schrijver / performer / dichter Antoine Boute werden workshops georganiseerd in de school om samen met de kinderen een mysteriespel te bedenken. Tijdens de bijeenkomsten ontstonden plannen voor een spelbord zonder spelregels, verschillende geheime geschriften, en de verschillende onduidelijke protagonisten van het mysteriespel.

Aan de hand van de beelden van de kinderen werden twee installaties ontworpen en gebouwd.

In de 'Rue Jef Devos' zijn een twaalftal beschilderde palen, die als stelten kunnen worden gebruikt, in het plaveisel bevestigd.

Op het 'Place du Mystère' is op de vloer een tekening geschilderd die de taal heeft van een 'ganzenbord'. De tekening is een uitvloeisel van het door de kinderen bedachte spelbord. Verschillende fantastische figuren, een dubbele periscoop, lijnen die looprichtingen aangeven, en een geheime code en cryptografie, gecreëerd in de ateliers, zijn aanwezig op het spelbord. Er zijn op geen enkele manier regels voor het spel vastgesteld. De lijnen en figuren maken het mogelijk steeds weer een nieuw spel uit te vinden.

in opdracht van de gemeente Vorst,
in samenwerking met Antoine Boute