français

Bizet Bizar

Anderlecht
2023 - on going


 


Beeld
Verschillende kunstenaars komen resideren op en rond de parking en maken een werk dat hier verankerd is. Ze laten iets achter. Het beeld van de parking vervaagt langzaam en verwordt tot iets anders. Houdt zeker onze residenten en de agenda in de gaten voor komende toonmomenten van dit werk achter de schermen. Van de lange trajecten blijven er beelden achter: houd zeker de vlaggen langs onze perimeter in het oog !

Klank
Elk jaar organiseren we een 2 a 3-tal muzikale evenementen. De spelers brengen klank dat resoneert met de stedelijke ruimte in transformatie die Bizet Bizar is. De muziek brengt mensen naar de parking en verandert de ervaring van deze brute plek in een druk en zeer luide stedelijke omgeving voor de duur van de concerten. Nieuwe mogelijkheden worden onderzocht en blootgelegd.

Common
We zien in de parking een grote gebruikswaarde. Vanuit een filosofie van 1+1=3 willen we inzetten op deze plek als een common voor de wijk. Een open plaats waar vanalles kan gebeuren, ook georganiseerd door andere organisaties: wees zeker welkom en neem contact met ons op indien je je graag eens op de parking installeert.

F(AUNA)&F(LORA)

We laten doorheen de seizoenen een tuin ontstaan. Zowel spontane pioniers als genodigde gasten krijgen hun plek in deze tuin, waar ook een deel met eetbare planten komt. Houd de site in de gaten en zie hoe de natuur de asfaltvlakte weer langzaam kan overnemen !

www.mus-e.be
www.werkplaatswalter.be

In opdracht van de Gemeente Anderlecht

Ga naar de projectwebsite